Top Menu

Designwinkel
14 dagen recht van retour
Al 25 jaar in hartje Jordaan
Gratis levering door heel NL

Expositie Pierre Paulin

Datum: Sep-Dec 2008

Van 11 september t/m 27 december 2008 was in ANNO 2 de expositie “Pierre Paulin Artifort’s artist” te zien rond de eigenzinnige Franse ontwerper Pierre Paulin en zijn bijzondere ontwerpen als de Ribbon, Tongue, Mushroom, Orange Slice en Tulip.

De fauteuils zelf waren te bezichtigen, maar bijvoorbeeld ook enkele (bijna niet eerder vertoonde) mini-prototypes. Paulin maakte deze miniaturen nog voor hij aan de prototypes op ware schaal begon en bekleedde ze –bij gebrek aan geschikte rekbare stof in die jaren- met de verknipte badpakken van zijn vrouw.

Bovendien verzamelde wij voor de expositie een honderdtal familiefoto’s uit de jaren 50, 60 en 70 waarop één of meerdere fauteuils van Paulin te zien zijn. Deze familie kiekjes geven een prachtig beeld van Paulin’s ontwerpen zoals hij ze bedoeld heeft: niet als design object maar als stoelen waarin écht geleefd kan worden.

Pierre Paulin overleed helaas afgelopen 13 juni 2009 op 81-jarige leeftijd. We zijn dan ook blij dat we hem nog tijdens zijn leven hebben kunnen eren met deze expositie…

Categorieën

Opdrachtgever

ANNO
Gratis levering door heel NL
14 dagen recht van retour
Leuk als u onze winkel bezoekt!
Westerstraat 35-37 Amsterdam