Top Menu

Designwinkel
14 dagen recht van retour
Al 25 jaar in hartje Jordaan
Gratis levering door heel NL

Wie is ANNO?

Voor ons adres, de openingstijden en routebeschrijving klik hier.

Over ANNO

ANNO foto 10ANNO bevindt zich in het hart van de Amsterdamse Jordaan, vlakbij de Noordermarkt en de Prinsengracht. In het centrum van Amsterdam dus maar evengoed met veel parkeermogelijkheden voor de deur.

ANNO is onlosmakelijk verbonden met zijn loftachtige ruimte van ca. 80 m2 en waar vroeger een houtzagerij in bedrijf was. Hoewel het aantal vierkante meters een beperking kan zijn, hebben de eigenaren Arno Schürfeld en Sylvia Zijl dat nooit als obstakel gezien. De loodsachtige winkelruimte leent zich zeer goed om hun gevarieerde en zich alsmaar ontwikkelende designcollectie, met zowel designklassiekers als hedendaagse ontwerpen, te presenteren. Het is niet verwonderlijk dat de geschiedenis van ANNO een succesverhaal is en zij een grote en diverse klantenkring voor haar rekening mag nemen.

Geschiedenis

Tweedehands design

De liefde voor tweedehands design van Schürfeld en Zijl heeft vanaf 1996 de eerste 10 jaar van de winkel bepaald, toen nog ANNO MEUBELSTUKKEN hetend. De vele inkopen zorgden voor een contstante wisseling van de collectie en winkelpresentatie. Er was niets mooiers vonden Schürfeld en Zijl om met de net ingekochte meubels en lampen de winkel te vullen, de deuren te openen en enthousiaste en nieuwsgierige klanten door de winkel te laten struinen. Geweldig waren de soms unieke vondsten, zoals een zeldzame buisframe stoel van Marcel Breuer, liggend in de achterbak van een auto en nu getoond in een museum. ANNO heeft met regelmaat meubels verkocht aan musea, zoals voor de permanente designcollectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Meubelstoffering

Regelmatig werden er kleine reparaties verricht om bijvoorbeeld art deco dressoirs op te knappen maar het was een verrijking voor ANNO toen Zijl meubels ging stofferen en vele tweedehands designstoelen een tweede leven gaf. De Pinguïn en de Congo stoel van Artifort waren haar favorieten, het liefst gestoffeerd in de kwaliteits stoffen van het Deense merk Kvadrat. Na een aantal jaar verlegde zij haar aandacht naar het opzetten van een scandinavische winkel in de voormalige werk- en opslagruimte op Westerstraat 49, een paar meter naast ANNO. Tegenwoordig kan ANNO ‘Lex Stoffeert’ als meubelstoffeerder via de winkel aanbieden.

SVEN

In 2003 openden Schürfeld en Zijl in de smalle maar diepe winkelruimte, ook wel ‘pijpenla’ genoemd, op Westerstraat 49 de scandinavische winkel SVEN, gerund door de half-Zweedse Zijl. SVEN ademde een lichte en scandinavische sfeer, ook dankzij het mooi ontworpen winkelinterieur van Sarah Trenité van Arp Design. SVEN verkocht merken als Normann Copenhagen, Ten Swedish Designers, Innovation, Stelton, Eva Solo, Design House Stockholm en Finse sloffen. Uniek waren de kastjes en dressoirs gemaakt van het hout van oude Zweedse schuurtjes met de kenmerkende bruinrode kleur, van het merk Arvesund.

ANNO DESIGN

Het succes van ANNO Meubelstukken, de daarmee gepaard gaande omloopsnelheid en de uitdaging van steeds weer goede tweedehands meubels vinden, leidde ertoe dat ook nieuw geproduceerde meubels hun weg naar de winkel vonden. Plezier in ondernemen versterkte deze verandering en ANNO werd steeds meer gevuld met nieuw geproduceerde designklassiekers, zoals de sculpturale designs van Pierre Paulin voor Artifort. ANNO Meubelstukken werd ANNO met een nieuw logo en op internet www.annodesign.nl. De passie voor goed design reikte verder dan alleen heruitgebrachte klassiekers en de collectie werd onder meer versterkt met de originele ontwerpen van het Duitse merk Nils Holger Moormann.

ANNO 2

In de winkelruimte van SVEN werd in 2006 een verandering gerealiseerd: van een scandinavische woonwinkel naar een accessoireswinkel die pastte bij de nieuwe designmeubels van ANNO. Deze ANNO 2 winkel was geheel in overeenstemming met de stijl van de collectie nieuwe meubels en lampen die aan het groeien was. Er kwamen ook accessoires merken bij zoals Seletti, Lexon Design, Oliver Hemming, Automoblox en de tassen van 360 Grad. Bij ondernemen hoort keuzes maken en Schürfeld en Zijl besloten deze ruimte uitsluitend te gebruiken voor meubels om zodoende de klant beter te kunnen dienen.

Vandaag de dag

ANNO webshop

Na jaren van ontwikkeling, ondernemen, professionaliseren en groei omarmen wij de hedendaagse mogelijkheden van digitaal winkelen. Als winkel wil je je klanten optimaal tot dienst zijn, ze van begin tot eind adviseren en helpen bij alles wat je tegenkomt bij de aankoop van meubels of verlichting. En hoe kun je dat beter dan met behulp van een informatieve, veilige en klantvriendelijke webshop waarbij vierkante meters niets meer uitmaken. Met enthousiasme kunnen we laten zien wat een mooie produkten we in de collectie hebben en in verhouding tot de kwaliteit scherp geprijsd.

Welkom

Natuurlijk hopen we u ook in onze fysieke winkel in Amsterdam te mogen begroeten. Bij ons kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee, de stofstalenboeken bekijken van Kvadrat, De Ploeg of Ohmann Leather of de materiaalstalen bekijken die bij sommige produkten horen. Graag adviseren wij u over de mogelijkheden van de modulaire kasten van Nils Holger Moormann, de modulaire zitbank Mare van Artifort of de bedkastsystemen van Clei. Ook voor andere vragen over de produkten uit onze collectie kunt u altijd bij ons terecht.

Welkom bij ANNO en veel plezier met de online ANNO winkel!

Foto’s

 

Gratis levering door heel NL
14 dagen recht van retour
Leuk als u onze winkel bezoekt!
Westerstraat 35-37 Amsterdam